Ytterst handlingskraftigt av Malmö att våga stänga av Calle Söderberg efter de inte helt lyckade uttalandena han gjort om sina lagkamrater i samband med Mora-matchen i fredags. Det var faktiskt mer än jag trodde att den klubben skulle ha mod att göra.

Om Calle Söderberg finns egentligen inte mycket att säga mer än att han borde hålla käften. Man får tycka precis vad man vill om sina lagkamrater, men det håller man för sig själv, eller i alla fall inom laget. Man lipar inte ut det i direktsänd teve. Speciellt inte om man är lagets affischnamn och den spelare som ska leda marschen tillbaka mot Elitserien.

Och ska man vara helt krass när det gäller den här unge herrn: Han har haft hur många chanser som helst att flytta till NHL och Boston eller så gott som valfri Elitserieförening, men har ändå inte velat lämna mammas gata och stannat kvar i Malmö trots att han uppenbart är överkvalificerad för allsvenskan. I det ljuset känns det ännu sämre att göra sådana utspel om kassa lagkamrater som han nu har gjort.

NP: Janne Schaffer – Stämningsfullt – en vinterresa