Ena dagen en rubrik, andra dagen en helt annan. Karlskrona värvade inför säsongen ett par spelare från Vita Hästen och verkar nu precis om Norrköpingsföreningen ha blivit ett varannandagslag. Nej då, skämt åsido ser det efter söndagsomgången plötsligt återigen tufft ut för Karlskrona. Laget verkar ha förtvivlat svårt att knyta ihop säcken och efter en seger i utklassningsstil mot Mörrum blev det en gråglåmig 1-4-torsk borta mot Kristianstad igår. Skåningarna som därmed grep sitt sista lilla halmstrå och med rätt resultat i ryggen fortfarande har en liten, liten chans att avancera. Speciellt som de har tre bottenlag kvar att möta och ska ta full pott om de ska ha något med den här diskussionen att göra.

Men riktigt hårt blir det hur som helst. Nybro gjorde nämligen vad som krävdes av dem och manglade Halmstad sönder och samman på hemmaplan. 8-0 blev det och nu skiljer återigen bara två poäng upp till KHK på den eftertraktade fjärdeplatsen. Två poäng och tre omgångar kvar, smaka på den ni!

Kollar vi spelschemat så har Nybro Kungälv och Mörrum i de kommande omgångarna innan de avslutar borta mot Olofström som redan är klara för Allettan. KHK å sin sida har hemmamöte med Tingsryd följt av bortamatcher mot Pantern (som är så gott som klara men fortfarande måste strida) och Kungälv. Rent spontant känns Nybros schema en aning lättare, men det är dyngsvårt att sia. Det kommer att bli ett avgörande kring några få poäng och kanske avgörs det rent av i sista omgången.

I E-serien hade Tranås en liten chans att haka på igår och i alla fall låtsas att serien inte redan är avgjord. Vita Hästen föll återigen i en match där de själva tyckte att de var ett bättre laget, den här gången mot Skåre. Där har gänget verkligen något att jobba på inför Allettan, det är knappast en slump att många jämna bataljer slutar med förlust. Det resultatet öppnade ju ändå en liten dörr för Tranås, men de lyckades inte ta den chansen. 0-2 blev det hemma mot Skövde i en målsnålbatalj när seriens två målgladaste lag möttes och det verkar som att det var en provkarta i misslyckat power play-spel. Det kanske är fler än undertecknad som tycker att det är dags för jul nu.

NP: Sparks The Rescue – Eyes to the sun