Knappt hinner man skriva ett ord om att Karlskrona börjar darra inför blotta tanken på att de riskerar att missa den eftertraktade Allettan förrän de daskar upp Mörrum fullständigt inför sin stora hemmapublik. 10-2 denna fredagkväll och nu ser det plötsligt väldigt bra ut för Blekingelaget.

Thomas Fahlqvist var äntligen tillbaka efter skada, provspelande kanadicken Steve Yetman kom också till spel och tilltänkte målskytten Victor Ringberg som så här långt varit en besvikelse fick hänga två kassar. För att inte tala om att resultatet innebär att KHK nu har hela fem poäng ner till jagande Nybro. Plötsligt ser allt väldigt bra ut för klubben utan klubblogga på bröstet.

Det enda som egentligen talar emot att KHK tar sig till Allettan är att de i de tre kommande matcherna möter lag som ligger i topp eller i alla fall har en praktisk möjlighet att avancera till Allettan, medan Nybro under samma period drabbar samman med brödgäng. Men det ska inte vara något som stoppar Karlskrona, de borde klara av det här nu. Nyckelmatchen spelas redan på söndag när det är möte borta med Kristianstad som gäller. Skåningarna måste vinna för att i alla fall kunna fortsätta drömma om det minimala halmstrået. Lyckas de med det kan det fortfarande bli nerv. Vinner KHK, då kan vi betrakta F-serien som precis lika stängd som E.

NP: Green Day – Basketcase