Ifjol allsvenskan, den här säsongen fortsättningsserien division 1F. Det ser faktiskt ut att bli precis så illa för Nybro efter att laget förlorat dagens så oerhört viktiga bortamöte med Pantern med 3-1. Vinner Karlskrona (som förvisso är formsvagt och börjat darra på manschetten) sitt släpande Blekingederby hemma mot Mörrum imorn skiljer de fem poäng mellan Nybro och strecket med fyra omgångar kvar att spela.

Orsaken till att laget ser ut att fortsätta i spiralen som pekar spikrakt neråt (och inte ens få ge sig på den allsvenska bottenantagonisten från ifjol, Mariestad, i en Alletta) är enkel att peka ut. Nybro har helt enkelt fortsatt på samma spår som förra säsongen där de inte tog en enda seger på bortaplan i allsvenskan och varit alldeles genomusla utanför sin egen kula. Laget har tagit en enda ynka poäng på bortaplan mot de andra lagen som parkerar på de sex främsta placeringarna i serien. Det var mot Kristianstad, det enda av dessa lag som Nybro faktiskt fortfarande har bakom sig i tabellen. Det säger sig självt att med ett sådant facit når man ingen topplacering. Och med ett sådant facit kan nog inte ens vi som gärna hade sett Nybro i en Alletta tycka att de är värda att ta sig dit.

Samtidigt tog Pantern ett gigantiskt steg mot spel i Allettan efter jul. De har, oavsett hur KHK spelar imorn, sju poäng ner till strecket med tolv pinnar kvar att spela om och allt i egna händer. Väldigt starkt av Malmölaget som ständigt verkar hitta vägar att ta sig till den finare av de två serierna efter jul.

NP: The Oneflower Tribe – The Album