Två matcher av någorlunda intresse i en redan avgjord E-serie ikväll när de fyra topplagen möttes inbördes. Skövde bortapiskade Bois med 7-2 senast, ikväll rivstartade samma Mariestadslag och gjorde 3-0 på Skåre redan i första perioden. Tillslut avgick de med en knapp 3-2-seger och tillfogade det decimerade Karlstadlaget sin blott andra förlust för säsongen. Samtidigt utkämpade Skövde en hård batalj med Vita Hästen hemma i Billingehov. Tillslut lyckades skaraborgarna vända ett 1-3-underläge i tredje perioden till seger med 4-3 efter sudden.

Vad säger då det här om lagen och om fortsättningen? Ja ser man till hur det har sett ut under säsongen så här långt och till de resultat som fallit lagen emellan tidigare finns det skäl för gott hopp om framtiden.

Skövde och Mariestad har spelat 5-5 i två derbymatcher där Bois sedan kunnat avgöra på straffar innan det blev stora siffror till Skövdes fördel nu senast. Samtidigt har Bois och Vita Hästen kört över varandra varsin gång medan Mariestad vann det senaste mötet ytterst knappt. Skövde och Vita Hästen å sin sida har spelat jämt i tre matcher nu. Det första mötet var en ytterst medioker historia där hemmalaget Hästen rättvist kunde gå fram till 4-2 i sista perioden, matchen därpå vann Skövde med 2-1 efter en betydligt bättre match från båda lagen och ikväll blev det alltså oavgjort och en hemmapoäng extra efter sudden.

Skåre då? Jo de har hemmabesegrat Skövde efter straffar och slagit skaraborgarna borta, de har slagit Vita Hästen hemma och straffbesegrat dem borta i två jämna matcher och mot Mariestad har de efter kvällens förlust 2-1 i matcher även om en av segermatcherna krävde ett sudden death-avgörande. Ni ser själva vart jag vill komma. Det som de här resultaten säger om lagen är att E-serien skickar fyra väldigt jämna lag till Allettan och att det blir dagsformen och det mentala spelet som kommer att avgöra vilka som lyckas bäst. Det ska bli väldigt spännande att se dem mäta sig med F-seriens toppar.

Nu återstår två kraftmätningar innan Allettan. Skåre har bortamatcher mot Vita Hästen respektive Skövde och frågan är väl om ens det kan räknas som särskilt spännande fighter nu när värmlänningarna lånat ut sina vassaste lirare till allsvenska gäng. Annars är det bara ren och skär transport som gäller fram till och med juluppehållet.

NP: Deathstars – Death Dies Hard