Att Tommy Salo lämnar Oskarshamn kommer väl kanske inte som någon överraskning, resultaten har inte varit särskilt bra för klubben i år. Men å andra sidan är det heller inte någon som trott att Oskarshamn skulle få göra något annat än kriga i botten och med den våldsamma spelaromsättning som varit är det klart att det varit svårt att få ihop ett vinnande lag. Men som sagt, att Salo lämnar Oskarshamn kommer knappast som någon skräll, men att han gör det på grund av löjlig prestige är däremot en överraskning.

Under måndagen diskuterade styrelsen uppenbarligen Tommy Salos vara eller inte vara som tränare utan dennes vetskap. Det räckte tydligen för att Salo skulle lacka ur och frivilligt lämna posten som huvudansvarig.

– Bara att mitt namn var uppe till diskussion gör att jag inte känner att jag vill vara kvar. Jag känner mig lite sviken, säger han till barometern.se

Jag kan inte göra annat än himla med ögonen här. Var ligger det märkliga i att styrelsen diskuterar en sådan fråga utan att blanda in tränaren ifråga? Jag kan inte begripa varför idrottsledare så ofta ska hålla fast vid en sådan oerhört envis prestige. Många är de gånger när tränare i motvind styvnackat vägrat att ta in hjälp från utsidan eller ilsket avsagt sig alla uppdrag så fort något skett utanför den egna viljan. Hockey är ändå en lagsport och sätter man den egna prestigen i första ledet kanske man inte ska vara tränare.

Väljer man att sätta sig i positionen som huvudtränare ingår det i konceptet att allt man gör utvärderas och att de som har de yttersta ansvaret i en förening kritiskt blickar över och samtalar om vad man sysslar med. Det ingår i leken och därför känns Salos utspel idag mest ganska ynkligt.

NP: Prime Ape Got The Blues – Wassup