Jag har en stor respekt för Pantern. Kan inte tycka annat än att det är imponerande att de säsong efter säsong är med och krigar där uppe i toppen utan att egentligen ha någon riktig satsning i ryggen. Det är ett gäng som krigar på efter de medel de förfogar över och som dessutom brukar kunna bjuda på ganska så trevlig ishockey. Än mer respekt får jag för dem nu när de trots att de till den här säsongen tvingades ge upp supervidriga Kirsebergshallen (en hemmafördel utan dess like) och dessutom tappade strålande målvakten Oskar Ahlsenfelt till Växjö några omgångar in i serien. Ändå ligger Malmögänget med där uppe i toppen och har skaffat sig ett riktigt slagläge för att ta sig till Allettan. Imponerande!

Men handen på hjärtat och med all respekt för Pantern, nog vore det ändå bättre och roligare om Nybro tog sig vidare till Allettan. Pantern har ju varken några fans eller några ärkefiender. Med ett hemmasnitt på 217 personer är Malmölaget allra sämst (till och med sämre än Kungälv som bara vunnit en enda match och spelar usel hockey) i hela F-serien och det finns inget lag som spelar sina hetaste bataljer mot just Pantern. Med Nybro med till Allettan skulle två stekheta Smålandsderbyn mot Tingsryd kunna adderas till ett spelschema som redan inkluderar möten vid kokpunkten mellan exempelvis Skövde och Mariestad eller Karlskrona och Olofström. Med Pantern med till serien får alla lag ytterligare två matcher mot ett motstånd som publiken inte hyser några speciella känslor inför.

Publikt och spänningsmässigt vore det alltså bättre med Nybro med till Allettan trots att Pantern helt uppenbart spelat bättre hockey än dem. Men så verkar det inte bli efter att Nybro fallit mot Tingsryd igår samtidigt som alla andra topplag vann. Fem poäng skiljer nu upp till strecket och vi verkar vid sidan av Skåre få ytterligare ett lag utan någon som helst publikpotential i Allettan.

NP: Crank – Spraypaint Salvation