Munkfors gjorde det bra, de chockade alla som håller ett extra öga på division 1E genom att från ingenstans kliva fram och vara en joker till Alletteplatserna. Det är värt all respekt och är mycket bra gjort. Men nu är det över. Gårdagens 3-6 hemma mot Tranås innebär fortsatt åtta poäng upp till strecket med sju matcher kvar att spela och att till och med Kumla passerade dem i tabellen. Nu får värmlänningarna i lugn och ro sikta in sig på fortsättningsserien. Lite mental vila för skallarna kan nog behövas i det unga laget. De orkade inte distansen ut den här gången och nu krävs ordentlig omladdning om inte det roligaste redan har varit för klubben den här säsongen.

Att Tranås grep sista halmstrået för att få fortsätta kriga mot Allettan genom segern över Munkfors kanske får vissa att tro att de verkligen kan utmana Vita Hästen om den sista platsen. Betänk då att det trots att hästarna igår föll i en tuff och vad jag förstått välspelad match mot Mariestad är fem poäng som skiljer och att Tranås dessutom har en match mer spelad. Visst, om Hästen faller hemma mot Kumla imorn, då kan matchen de två kombattanterna emellan på söndag bli av yttersta vikt. Men det kommer aldrig att hända. Vita Hästen i den form de nu verkar ha hittat faller inte hemma mot Kumla, det ska vara en omöjlighet.

Förmodligen är även Kristianstads äventyr över i F-serien. 0-2 hemma mot omutliga Tingsryd igår innebär att det med sju omgångar kvar är lika många poäng upp till en plats ovanför strecket. Det mäktar inte skåningarna med, det är jag tämligen övertygad om. Däremot spetsade Karlskrona till kampen ytterligare genom att hemmabesegra Nybro med 6-4 igår. Nu är det plötsligt smålänningarna som ligger utanför Alletteplats, men tre lag ligger inom två poäng och slåss om två platser. Raffinerat är bara förnamnet.

Ett stort steg mot ett avgörande kan dock tas redan imorn. Om Pantern kan kämpa ner Kristianstad i sin hemmakula, vilket är ganska troligt och Karlskrona gör sin plikt och hemmabesegrar Gislaved, då har Nybro en enorm press på sig. Då är de så gott som tvingade att bortaslå seriesuveränen Tingsryd för att inte tappa mark. Det är en uppgift som borde vara synnerligen inspirerande.

NP: A Skylit Drive – Adelphia