Jag har skrivit upprepade gånger att jag betraktar E-seriens topp som avgjord, men idag kan till och med det mest utopiska lilla hoppet för ett av de jagande lagen släckas. Munkfors och Tranås drabbar nämligen samman och förloraren kan helt och hållet sluta drömma. Vinnaren får däremot lite konstgjord andning några omgångar till, speciellt om Vita Hästen skulle ta stryk i den svåra bortamatchen mot Mariestad. Då skiljer det plötsligt bara fem poäng igen med 21 kvar att spela om.

Boisen verkar dock vara ganska sjukdomsdrabbade och Hästen är säkert revanschsugna efter den överkörning de blev utsatta för i seriepremiären borta mot just Mariestad. Jag tror på bortaseger och därmed fortsatt slagläge för toppen hur det än går i mötet mellan de jagande.

Munkfors – Tranås och Mariestad – Vita Hästen följer vi alltså med störst spänning i E. I F-serien ser det mest ut som ganska enkla matcher för topplagen i den här omgången, men en match är naturligtvis extra viktig. Karlskrona tar emot Nybro hemma i sin sponsrade arena. Två lag som lär vara revanschsugna efter misslyckanden senast (Nybro som föll ihop fullständigt hemma mot Kristianstad och KHK som visade att man är långt ifrån bäst i Blekinge i derbyt mot Olofström) och som sannerligen behöver poängen. Speciellt om Pantern gör vad som förväntas av dem och bortabesegrar Mörrum.

Grymt svårtippat är det. Karlskrona, som med alla sina fina namn borde ha fått betydligt mer ordning på sitt spel vid det här laget än vad som skett mot Nybro som verkar ha förtvivlat svårt att ta skalper mot just sina toppkonkurrenter. Båda lagen utan en riktig matchvinnarmålvakt dessutom. Det kan sluta hur som helst, men jag har en känsla av att bortalaget blir det starkare, vilket skulle sätta KHK i en väldigt pressad situation inför fortsättningen.

NP: Every Time I Die – New Junk Aesthetic