Mattias Johansson har slutligen fått det proffskontrakt som han hela tiden sökte och sticker nu till Italien för att dra in de sista skälvande kulorna i sin hockeykarriär. Det kan han väl vara värd kan man tycka. Det är en sympatisk kille med en meritlista som talar för sig själv och nog kan man unna honom något lite bättre än att lira i svenska division ett när det fortfarande finns lite hockey kvar i honom. Kul för Matte att han fick sitt kontrakt tillslut.

Men blir Skåre ett sämre lag för att han lämnar? Nej det tror jag faktiskt inte. Jag är övertygad om att han, även om han inte spelat alla matcher, varit av oerhörd vikt för det unga Skåre-laget. Hans närvaro utanför isen har garanterat varit mer givande än det han verkligen presterat på densamma (även om 11 poäng på 11 matcher och +7 naturligtvis inte är fy skam). Men nu har han haft god tid på sig att smitta av sin rutin på ynglingarna i laget som dessutom kunnat känna att de kan spela bra utan veteranens närvaro i truppen. Det goda föredömet har gjort sitt och ungdomarna står starka i sin fortsatta strid.

Den stora frågan är däremot hur kul Jonas Höglund tycker att det är nu när hans veteranpolare får proffskontrakt och han själv blir lämnad ensam kvar tillsammans med alla ungtuppar, utan något större intresse från utlandet eller svenska klubbar högre upp i systemet. Jag blir inte förvånad om han kommer att spela ännu färre av matcherna nu.

Två oerhört viktiga matcher i F-serien i eftermiddag. Blekingederbyt mellan Olofström och Karlskrona i Stålhallen låter på papperet som den mest kittlande matchen, men bataljen i Victoriahallen i Nybro är än viktigare. Vinner hemmalaget över Kristianstad kan skåningarna förmodligen börja planera för fortsättningsserien efter jul. Blir det däremot bortaseger, ja då är serien så intensivt spännande som den bara kan bli.

NP: Katatonia – Night is the new day