För att bevara och elda på intresset kring division ett-hockeyn så som den ser ut idag krävs att klubbarna hela tiden jobbar med en typ av nyhetstänk gentemot sina supportrar. Därmed inte sagt att klubbarna ska dela med sig av allt och svara på varenda liten fråga som kan dyka upp. En del saker ska supportrar helt enkelt inte ha full insyn i, men en öppenhet genererar ändå ett extra intresse. Det finns inget värre än döda hemsidor där inget nytt diskuteras och klubbar där tränare och ledning arrogant lägger locket på och inte visar minsta tillstymelse till vilja att kommunicera med dem som stöttar laget i vått och torrt.

Vissa klubbar är dåliga, andra är väldigt bra på att meddela sig och nu inför den sista tredjedelen av grundserien finns en hel del intressant att ta del av på flera av division ett-klubbarnas hemsidor.

Olofströms hemsida bjuder träbare Fredrik Söderström på en mycket sympatiskt och klarsynt beskrivning av sin tränarfilosofi och lagets insatser så här långt (http://www.oik.se/newsmall.aspx?id=127). Det råder ingen tvekan om att mycket står rätt till i Olofström. Lyckas Söderström bygga vidare på det han har skapat där i Blekinge kan våren bli väldigt kul.

Skövdes hemsida finns en mycket bra intervju (http://www.skovdeik.se/news.php?type=N&item=1242) där tränare Mikael Kvarnström tillåts berätta om lagets prestationer och hur det ser ut inför framtiden. Upplagt på ett utmärkt sätt för att föda fansen med matnyttig info och motverka spekulationer. Men en del spekulationer lär det bli ändå. Den givna frågan om matchningen av målvakterna (som diskuterats flitigt) kommer givetvis upp och där svarar Kvarnström obevekligt:

– Det viktigaste är att jag vet vad jag håller på med, säger han.

Kan man tolka det som något annat än ett ”sköt ert så sköter jag mitt”-svar? Som sagt, upplagt för spekulationer.

NP: The Bravery – An Honest Mistake