Jag är lika förundrad som alla er andra över AIKs plötsliga planer på att ge sig in i KHL. Spontant låter det ju som ett ganska dåligt skämt, men det tycks faktiskt vara så att ekonomin är så pass usel i föreningen att det här är ett alternativ som de överväger på allvar. Om det i längden nu är något som kommer att hjälpa ekonomin. Jag har väldigt svårt att se hur ryska lag ska kunna locka mer folk till Hovet än vad topplagen i allsvenskan gör och hur långt räcker då de pengar klubben skulle få från ligan?

Jag tror AIK är ute och cyklar, men för oss som gärna tittar på de lägre hockeydivisionerna är den intressantaste frågan som uppstår givetvis vad som händer med AIKs allsvenska plats om de skulle haka på KHL-tåget. Från klubbens håll verkar det snackas om att de äger sin plats i serien och att de i så fall ska placera ett farmarlag i allsvenskan. Det är givetvis inte acceptabelt. Här måste hockeyförbundet sätta ner foten och demonstrera att man inte både kan ha och äta kakan. Egentligen borde de sätta stopp för KHL-planerna helt och hållet, men ger de AIK tillåtelse att ge sig ut på ett dylikt äventyr måste det ske mot ultimatumet att de då ger upp sin plats i allsvenskan.

Deras plats måste då ges till ett lag som krigar sig upp från division ett, annars framstår hela spektaklet ännu mer som ett stort skämt. Men tänk nu om allt detta skulle bli verklighet, då kan kvalet i vår bli riktigt nervrafflande med en extra allsvensk plats på spel. Då kanske till och med Tingsryd har råd att darra på manschetten?

NP: Pulp – Common people