Kan förstås inte göra annat än imponeras över HV71 och lagets uppvisning mot Färjestad. Två matcher, sex poäng och 13-0 i målskillnad i seriesammanhang den här säsongen. Lägger man dessutom till en träningsmatch som HV vann med 6-0 i slutet av sommaren har laget 19-0 på Färjestad den här säsongen. Helt sjuka siffror.

Men sett till matchen igår var det inget snack om saken att 5-0 var rättvist. Medan Färjestad krampaktigt försökta klämma sig in framför HVs mål från sidorna och spelade smådarrigt i egen zon sköljde HV över hemmalaget i rapp anfallsvåg efter rapp anfallsvåg. Samtidigt såg försvarsspelet riktigt resolut ut långa stunder. Det är en ren fröjd att se ett hockeylag som spelar med sådant självförtroende och kunnande. Och då saknades ändå tre ordinarie backar (Johan Björk, Niclas Torp och Lance Ward), lagets skarprättare Jukka Voutalainen och uppskrivne Per Ledin presterar inte mycket av det man kan förvänta sig. Ändå spelade HV så imponerande i kaffeburken igår, inte minst 4-0-målet som Johan Lindström hängde dit på tjusig assist från Teemu Laine var rent hockeygodis.

En sak är säker, hade HV bara uppträtt i närheten av så här i flera av sina andra bortamatcher under hösten hade det inte blivit särskilt många tappade poäng. Det tycks som om det är inställningen som står emellan Jönköpingslaget och de riktigt, riktigt stora resultaten.

Succén Peter Forsberg fortsätter. Två mål och en assist igår när bortasvaga Luleå slogs tillbaka med 4-0. Frågan är när det tar stopp, när Foppa plötsligt går poänglös av isen. Det kommer krävas ett motstånd som inte är rädda för honom för att det ska ske och det finns bara ett fåtal lag med en sådan potential i Elitserien.

Dessutom en tumme upp från mig till Rögle. Laget slutar aldrig att överraska. Varje gång man tror att de tagit slut och börjat fallet mot den förväntade bottenplaceringen sprattlar de till. 5-4 borta mot Timrå igår var väldigt viktigt för skåningarna och nu får väl Challe Berglund sparken snart?

NP: Sista Skriket – Du tolkar