Sett på papperet är kvällens omgång ingen ögonbrynshöjare. BrynäsModo är på sin höjd en halvdassig serielunksmatch i den 20e omgången som varken engagerar eller avskräcker. I alla fall i vanliga fall. Men ikväll finns alla förutsättningar för nervdaller och spänning. Hockey är aldrig förutsägbart och att en match som denna kan vara det hetaste heta en trist tisdag är ett bevis så gott som något på det.

Gårdagskvällens bedrift av Rögle (5-3-seger hemma mot Färjestad) gör den här matchen ack så viktig för båda lagen, men förstås framförallt för Modo. Eftersom Södertälje och Timrå, de två lag som ligger precis framför Modo, brakar samman kommer ju minst ett av dem ta poäng och skaffa sig lite fastare mark under fötterna och Brynäs parkerar ju just nu på den sista slutspelsplatsen. En Modo-seger är i det närmaste livsnödvändig. Skräckscenariot för Ö-vikarna är ju en förlust mot Brynäs samtidigt som Södertälje knäpper Timrå på näsan. Det skulle innebära nio poäng upp till ingenmansland och 12 upp till slutspelsplats redan i mitten på november. Ni ser, förutsättningarna är rafflande. Modo står inför det närmaste en måste-match man kan komma i den 20e Elitserieomgången.

Och som om inte det prekära tabelläget och matchens dignitet räcker är det visst en viss herre vid namn Peter Forsberg som ska göra comeback också. Det höjer naturligtvis tempen ytterligare. Och vad säger man, passa på att se honom nu, om tre, fyra matcher har han väl ont i foten igen stackarn….

NP: Aerial – Put it this way in headlines