Var det någon som sa något om kris i Almtuna i förmiddags?

Inför säsongen värvades tvillingarna Tobias och Tomas Berlin från Tierp där de fullkomligen vräkt in poäng tillsammans. Idag kom beskedet från Almtuna att de och klubben går skiljda vägar i bästa samförstånd. Det kan inte vara något annat än rent nonsens. Man skiljs inte åt i bästa samförstånd så där bara tio matcher in i säsongen, speciellt inte från spelare med en så uppenbar potential. Så vad ligger bakom?

Det är naturligtvis lätt att peka på att de två herrarna bara presterat två poäng vardera så här långt. Men det känns lite långsökt att det skulle vara anledningen. Poängkungar behöver ofta en viss tid för att acklimatisera sig, speciellt om det handlar om en flytt uppåt i seriesystemet och tio matcher är ingen tid. Dessutom har viktiga spelare som Joachim Gellerstedt, Richard Rollin-Carlsson och Johan Andersson gjort minst lika dåligt med poäng och de fick inte sparken idag. Således måste något annat ligga bakom.

Drar killarna inte jämnt med coach Rönnquist? Fungerar deras personligheter inte i gruppen? Har det hänt något förbjudet bakom ridåerna? Frågorna kring det här märkliga avskedet hopas och en sak är säker, det här förminskar inte krisstämpeln som hänger över Almtuna.

Vilket division ett-lag lägger vantarna på de här guldklimparna nu?

NP: Split Second Eyes Wide – Deleted Scenes Of Reality