Kris är ett ord som det gått sjukt mycket inflation i, stämpeln plockas fram alldeles för snabbt alldeles för ofta. Men nu har det ändå gått så pass långt in på säsongen att man kan se tydliga tendenser och då är det på sin plats att plocka fram de klubbar där det faktiskt är kris på riktigt.

Det har snackats om Frölunda och Linköping i Elitserien, men kom igen, deras starter har väl kanske inte varit optimala, men de ligger ändå på ganska fast mark i mitten av serien. Oskarshamn har pekats ut som ett krislag i allsvenskan, men trodde någon på allvar att de skulle kriga någon annanstans än på den undre halvan? Nej, här har ni de tre lag som krisar allra värst i Sverige.

3. Almtuna
Ifjol överraskade klubben stort och tog sig hela vägen till ett sista playoff, det höjde förväntningarna till i år, men laget hackar fram genom allsvenskan. Än är det ingen jättefara på taket, men endast 22 gjorda mål på tio matcher och seger i så få som tre av dem vittnar om att det kan börja blåsa riktigt snålt om trenden inte vänds snarast.

2. Björklöven
Sist i allsvenskan trots en match mer spelad än andra lag, 19 skjutna mål på elva matcher, ett spel som har totalhavererat. Det är kris i den anrika föreningen och i dagsläget finns inget som talar för att Umeå-gänget ska lyckas vända på steken. De radar upp uddamålsförluster på löpande band och har förtvivlat svårt att göra mål. Paniken lär inte vara långt borta i Björklöven.

1. Modo
Modo spelar för tillfället usel hockey och siffrorna i de ekonomiska papperna lyser ilsket röda. Samtidigt som klubben går en tuff match på isen tvingas de enligt kvällstidningsuppgifter förnedra sig till en sådan grad att de måste tigga almosor av gamla spelare. Ekonomin blir ju knappast bättre av den bristfälliga underhållning klubben med sina dåliga värvningar och ålderstigna (eller skadade) kärnspelare presterar. Bli inte förvånade om Ö-vikarna spelar kvalserie i vår.

NP: Bonafide – Somethings dripping