HV71 fullkomligen pulvriserade Färjestad i den första finalreprisen och defilerade fram till 8-0 i gårdagens drabbning. Efteråt har det snackats mycket om hur mycket bättre HV är än alla andra lag för tillfället och hur formidabel David Petrasek var när han noterades för hela sex poäng.

Det är klart att det är två faktum som förtjänar att lyftas fram. Att HV valt att behålla större delen av sitt finallag från ifjol gör att de ligger mil före många andra när det gäller samspelthet och lagkänsla och David Petrasek är när han är på sitt allra mest griniga humör en otroligt bra hockeyback såväl offensivt som defensivt.

Men jag vill hellre lyfta fram något annat från gårdagens drabbning. Pasi Puistola! Finnen kom till HV inför säsongen 06/07 och har producerat mer än 30 poäng från sin backplats varje säsong sedan dess. I år har han redan noterats för 11 pinnar på sju matcher. Men trots en stadig poängskörd och ett rätt igenom moget spel talas det väldigt sällan om Puistola. Hans första säsong i Elitserien handlade väldigt mycket om Johan Åkerman och så fortsatte det även säsongen därpå då dessutom Mikko Luoma klev in i handlingen och tog över stafettpinnen under fjolåret. Andra spelare har ständigt fått mer credit och Puistola har träget fortsatt att producera poäng. Det gör honom i mina ögon till en av Elitseriens allra mest underskattade och kanske rent av bästa backar.

Igår blev det 3 poäng från Puistolas klubba och han lär fortsätta producera stort i vinter.

NP: Magnus Uggla – Baby Boom