Håller luften redan på att gå ur KHL? Det känns onekligen så i takt med att de negativa rapporterna ramlar in en efter en. Det rådande världsläget har uppenbarligen gått hårt åt plånböckerna hos de välbärgade ryssar som för några år sedan kunde pumpa in miljarder kronor i sina hockeylag. Det har det förvisso gjort i andra länder också, men KHL har kanske expanderat alldeles för fort och växt ur sina proportioner på några få år.

Det känns onekligen så när spelare (Fredrik Bremberg en av dem) värvas och får sparken på märkliga grunder långt innan säsongen ens hunnit starta och vissa till och med åker på spö (Jonathan Boutin) när de efter antydan om utebliven lön vill lämna landet och klubben. Finns det inte tillräckligt med pengar lär det inte vara många utländska spelare som vill spendera sina hockeydagar i Ryssland.

NP: Spinerette – S/t