Ska du göra flåshurtiga inlägg med kopplingar mellan musik och hockey nu eller?

Frågan kommer garanterat att komma, och är förmodligen också väldigt befogad, så det är lika bra att förekomma den. Nej, det här är inte en blogg som ska försöka göra någon klacksparksartad take på hockey. Det här är en hockeyblogg på riktigt med allt vad det innebär.

Jag må vara musikjournalist (nyhetsnasare, sportöversättare och en massa annat därutöver), men ishockeyn har ända sedan tidigt 90-tal legat mig väldigt varmt om hjärtat. Otaliga timmar och kronor har spenderats i de märkligaste av islador och på senare år har jag känt hur det verkligen har kliat i fingrarna. Intresset, kunnandet och insikterna inom hockeyn har känts som lite för stora för att bara få ligga kvar på en futtig publikhobbynivå. Flera säsonger i rad har jag känt hur åsikterna, analyserna och slutsatserna velat komma ut i skriftlig form och inte bara i de hetsiga diskussionerna på läktarna, i barerna eller vid fikabordet. Att regga sig i hundrafjorton forum och diskutera hade varit ogörligt. Det enda kvarvarande alternativet: starta en blogg!

Här kommer ni således få ta del av mitt tyckande, mina analyser och spekulationer. Objektivitet är något som bara finns i papperskonstruktioner (och vilka lag som är mina kommer ni säkerligen kunna räkna ut ganska snart), men jag tänker inte hänge mig åt något flaggviftande utan försöka vara så klarsynt som bara är möjligt, det tror jag alla vinner på.

Mycket hockey blir det och därför kommer jag behandla allt från Elitserien ner till division ett i den här bloggen. Vissa lag mer än andra, men förhoppningsvis med ett juste helhetsperspektiv.

Inget passar väl bättre än att sparka igång bloggandet nu när träningsmatcherna börjat rulla igång, när de flesta lag har något så när fulltaliga trupper och när tempen sakta men säkert börjar stiga. Framöver blir det mycket snack om spelare, tips och säsongen som kommer.

Häng med. Nu kör vi!

NP: The Few Against Many – Sot